Lan Cerano Ulasan M Boutique Station 18

Projek Hipster – Lan Careno

Kami di M Boutique Station 18 amat terharu apabila mendapat pangallina dari Abah Cerano pasal projek hipster yang di ilhamkan olehnya untuk mempromosi bandar Ipoh. Kebelakang ini, Ipoh semakin sinonim dengan gelaran hipster. Ini boleh dikatakan bahawa bandar Ipoh semakin mengembang dan menawarkan pebagai aktiviti (terutamanya makan sambil santai) yang mungkin susah untuk dicari kalau dibandingkan dengan bandar macam di Kuala Lumpur tau Pulau Pinang. Petikan dari blog Abah Cerano;

Kalau korang mencari hotel menarik kat Ipoh, aku rekemen korang stay kat M | Boutique Hotel… Aku secara tak sengaja ter menginap kat hotel ni untuk 1 malam… Sebelum ke sini memang aku tak survey langsung pasal hotel ni… gasak jer janji boleh tido…

Masa sampai hotel ni terkejut gak aku sebab hotel ni kecik jer… ingatkan hotel yang bertingkek-tingkek yang ada swimming pool bagai… huhuhu… penat jer bawak seluar mandi…

M | Boutique Hotel Ipoh ni adalah hotel yang berkonsepkan hipster… terletak kat deretan kedai setinggi 3 tingkat…

Sebelum ni aku tak tahu menahu pun apa itu Hipster… Bile dah sampai kat Ipoh ni baru la aku teruja nak tahu lebih lanjut pasal hipster… patut la ade orang kata Ipoh adalah bandar hipster… next entry nanti aku cerita apa itu hipster okeh… Ni aku nak ceritakan dulu pasal hotel yang best giler ni…

Untuk ulasan sepenuhnya, sila ke Blog Abah Cerano. Untuk ulasan Myth Espresso Bar, sila klik SINI.